Chcete opravdu hubnout? Pak si udělejte skutečně zdravé saláty https://www.bmikalkulacka.cz/udelejte-si-skutecne-zdrave-salaty-ktere-podpori-vase-letni-hubnuti, které budou podporou k vašemu snižování váhy. A to jak zeleninové, tak můžete kombinovat i s ovocnými. Jen je lepší, když ovoce budete konzumovat spíše ráno a dopoledne, abyste sacharidy mohli co nejrychleji energeticky spálit. Zeleninové saláty je vhodné při hubnutí připravovat jak na oběd, lehkou svačinu nebo i k večeři. Ale dejte pozor, abyste nedělali častou chybu, kterou dietáři dělají ve snaze jíst co nejméně kalorií, aby co nejdříve snížili svou váhu.
Jestliže budete jíst čistě jen namixovanou různou zeleninu bez zálivek, pak sice požíváte nekalorické jídlo, ale také po něm budete mít brzy hlad a možná, že pak spořádáte v hladu to, co byste vůbec neměli! Také byste si na jídle měli pochutnat, ale to neznamená, že zeleninový salátek zalijete spoustou dipu jakým je dressing z tučné majonézy, sladké zálivky ba i na pesto byste si měli dávat pozor. Tyto doplňky jsou dosti kalorické a v salátu se jim při snaze zhubnout vážně vyhněte. Stejně tak smažené krutonky.
Ale naopak salátky doplňte bílkovinami, což je například vejce (natvrdo anebo na hniličku, jak máte rádi), sýry – ale zapomeňte na goudu, nivu a volte spíše třicetiprocentní nebo i méně. Dále bílkoviny obsahují i luštěniny a obiloviny, kterými můžete ozvláštnit zeleninový salát tak, aby byl vyvážený. Objevte quinou, která je navíc bezlepková a mohou ji tudíž jíst i celiaci, stejně jako rýži a pohanku. Pohanka – celé zrno anebo lámanka – je skvělá pro vysoký obsah rutinu, který příznivě působí na naše cévy. Ale nesmí se dlouho vařit, jinak se rutin vytrácí. Experimentujte. Čočka je také skvělá přísada. Jemně osolte, opepřete, použijte namísto sladkých zálivek zdravý panenský olivový olej. Po takové plnohodnotné večeři nebudete mít hlad, pochutnáte si a ještě budete zaručeně hubnout.