Když se řekne olivový olej, všem se asi vybaví produkt moderních supermarketů, jenž připomíná svou konzistencí sklenku vychlazené pramenité vody. Pokud chcete poznat svět, je namístě vypravit se i jinam a rozšířit si obzory nejen tehdy, pokud jde o olivové produkty. Zkoušet nové věci, právě v tom je moderní gastronomie tak zajímavou. Pokaždé něco jiného, nudit se tedy rozhodně nebudete. Výhodou oliv je nejen chuťová stránka, ale i jejich přínos pro cévy a srdce. Jsou nedílnou součástí mnoha dietních plánů, přestože obsahují spoustu tuku. Nebo možná právě proto? O nenasycených mastných kyselinách se jistě zmiňovat nemusíme!
Kvalita v každém doušku, dopřejte si unikát
Potěší nejen chuťové pohárky, ale prospěje i zažívání. Bio olej znamená několik výhod v jednom a byla by proto škoda alespoň neokusit na lžičce. Kombinací v kuchyni se pak nabízí poměrně dost, ať už dáváte přednost masitým pokrmům z ryb nebo si vychutnáte rádi zeleninové saláty, těstoviny či třeba dezerty. Olive oil je totiž věhlasný právě pro svou univerzalitu, pokaždé si jej dáte s něčím jiným a rozhodně nešlápnete vedle! Lisování za studena, ovocná vůně, ale také originální balení, které je současně vkusnou dekorací na kuchyňskou linku. Žádná chemie, nýbrž skutečně jen příroda v celé své kráse.
Chcete nějaký zajímavý tip, jen tak pro inspiraci? Recept se přímo nabízí, stačí sáhnout po tom, co k nedělnímu obědu ocení snad celá rodina. Těstoviny, špagety nebo ryba na sto způsobů, jižanská kuchyně má mnoho podob a během roku si můžete dopřát všechny její odstíny. Chiavalon je značkou, kterou můžete vídat i díky olivum.cz. Na Istrii rostou výborné olivy, ale samozřejmě nejde o jediný kraj, v němž je produkce nad očekávání skvělá. Zkuste i řecký olivový olej Five, jenž oceňují znalci na všech kontinentech.